Bijna 100 jaar ervaring!
Gevouwen schone lakens

Over ons

4 generaties lang wassen op de Veluwe

Het is 1928 en in de Nederlandse steden draaien veel wasserijen. Iedere gemeente heeft er wel 3 of 4, want bijna niemand is in het bezit van een eigen wasmachine. Ook in Epe start Cornelis Bagerman de Eper Stoom- en Wasserij. Juist op de Veluwe want de vele beekjes en waterstromen blijken ideaal voor wasserijen.

Er is zo’n 100 jaar later veel veranderd. Bijna iedereen doet nu zelf de was. Bijna alle wasserijen uit die begintijd gingen dicht. ESW niet.

Mee in de ontwikkeling 

ESW ging juist mee in de ontwikkeling richting industrieel wassen. Er werden grote geavanceerde en milieuvriendelijke wasmachines aangeschaft. In plaats van particulieren werd er voor horeca en instellingen gewassen. Ook de industriewas kwam erbij. Naast het wassen, verhuren en onderhouden wij alle soorten textiel die de verschillende sectoren gebruiken. Van bedrijfskleding tot tafellinnen en beddengoed.

Familiebedrijf door de jaren heen

Een betrokken familiebedrijf

Wat altijd het belangrijkste is gebleven, onze die persoonlijke service. We zijn en blijven een betrokken familiebedrijf!

Na Cornelis Bagerman nam zoon Berend de leiding over. Daarna de 3e generatie: zoon Cees. Nu staat de 4e generatie aan het roer: Bert en Cees-Wim Bagerman. Een prachtig familiebedrijf, uniek in Nederland in deze sector.

MVO bij ESW

Milieu-eisen en keurmerken

ESW is ook een bedrijf dat aan alle milieu-eisen voldoet.

Dit zijn onze keurmerken:

  • MVO Nederland, er zijn 4 wasserijen in Nederland met het keurmerk MVO. Het betekent dat we textiel inkopen bij betrouwbare leveranciers, waswater hergebruiken en het waswater op een energiezuinige manier verwarmen.
  • ISO 9001, dat keurmerk staat voor kwaliteit.
  • RABC, controle op biologische besmetting. Zo weet u zeker dat wij voldoen aan geldende hygiëneregels.
  • Wasserijgilde, dit lidmaatschap bevestigt onze vakkennis.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures.