Schoon linnen,
beloofd is beloofd!
Voorbeeld schone lakens
 • We staan voor u klaar

  Als betrokken familiebedrijf, proberen we onze klanten in deze bijzondere tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen kijken we naar passende oplossingen. Fijn om te merken dat er veel begrip en steun is. Bedankt hiervoor. Als wij weer iets voor jullie kunnen betekenen, dan horen wij het graag.
  We hopen u snel weer te kunnen begroeten en wensen u veel gezondheid toe de komende tijd!
  Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

  Vriendelijke groet Cees-Wim Bagerman en alle medewerkers

 • Hoe gaan wij de coronamaatregelen handhaven?

  Het Coronavirus houdt Nederland al een aantal weken in haar greep. De gestelde maatregelen treft ook onze branche hard. Hotels en horeca zijn nog steeds gesloten, zorginstellingen staan onder druk en ook voor onze klanten in de industrie zijn onzekere tijden aangebroken. Als betrokken familiebedrijf, proberen we onze klanten zo veel mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijd. We zijn trost op onze klanten en wensen jullie veel kracht toe.

  Eper Stoom- en Wasserij, geeft als familiebedrijf de hoogste prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers. Met het oog op de aangekondigde overheidsmaatregelen hanteren wij alle denkbare stappen om de continuïteit van onze dienstverlening te kunnen waarborgen. Vanzelfsprekend volgen wij alle richtlijnen en protocollen die gesteld zijn vanuit het RIVM en onze brancheorganisatie FTN. Onze chauffeurs dragen handschoenen en de juiste kleding en houden gepaste afstand bij de levering van uw goederen. Wij proberen onze persoonlijke service ook in tijden van Corona te continueren, maar vragen uw begrip voor mogelijke aanpassingen in bijvoorbeeld onze levermomenten.

  Waar hygiëne nog nooit zo belangrijk is geweest als nu, zijn wij extra trots op onze nieuwe samenwerking met een tweetal zorghotels; het oude Juliana Ziekenhuis in Apeldoorn en hotel Ehzerwold (via de veiligheidsregio). Cliënten in zorginstellingen hebben een verhoogd risico op het krijgen van een infectie. Dit komt doordat cliënten meestal gezondheidsproblemen hebben, vaak op oudere leeftijd zijn of ingrepen hebben gehad. Ook leven cliënten vaak in een relatief kleine ruimte bij elkaar. Goede hygiëne verkleint de kans op infectieziekten. De keuze voor een samenwerking met Eper Stoom- en Wasserij is mede tot stand gekomen door onze jarenlange ervaring, betrouwbaarheid en diverse (hygiëne) certificaten.

  Ondanks deze omstandigheden wensen wij jullie een vrolijk en fijn Pasen toe!

  Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. We staan voor u klaar!

 • Bijzondere vondst bij grondsanering Eper Stoom- en wasserij

  Tijdens de grondsanering bij de Eper Stoom- en wasserij(ESW) is een bijzondere vondst gedaan. Bij de in 1928 opgerichte wasserij kwam tijdens het afgraven van de vervuilde grond een stukje bedrijfshistorie naar boven, namelijk een kentekenplaat van één van de eerste bedrijfswagens van het bedrijf.

  Nostalgie uit de grond

  “In 1928 is mijn overgrootvader met een handkar van start gegaan, waarna hij overstapte op paard en wagen. We zijn de familiealbums ingedoken en hebben de kentekenplaat kunnen herleiden tot een oude bus welke in 1939 is gekocht. Voor zover wij kunnen nagaan is de bus tot het einde van de oorlog gebruikt voor het ophalen en wegbrengen van wasgoed. Het is altijd mooi om een stukje nostalgie boven de grond te krijgen”, aldus Bert Bagerman van ESW.

  Grondsanering ESW

  “Zoals bij zoveel bedrijven, werd vroeger nogal eens afval verbrand op het terrein van de wasserij. Dat was toen heel normaal en nog maar weinigen stonden stil bij de gevolgen voor het milieu. Zo komt het dat ook onze wasserij nog een stuk vervuilde grond had. Een erfenis waarvoor we natuurlijk onze verantwoordelijkheid nemen en waar we mee aan de slag zijn gegaan”, aldus Bagerman. “In afstemming met de provincie en de gemeente hebben wij samen met de Stichting Bosatex de vervuilde grond recentelijk gesaneerd.”

  Veel aandacht voor het milieu

  Al jaren besteed ESW veel aandacht aan het milieu. ESW beschikt als één van de weinige wasserijen in Nederland over het keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). “Uit zorg voor het milieu hergebruiken wij waswater en verwarmen wij water op een energiezuinige manier. Daarnaast maken wij gebruik van duurzaam linnengoed en een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare zeep. Wasserijen op de Veluwe danken hun locatie aan de Veluwse beken en sprengen. Het heldere zachte water was zeer geschikt voor het wassen van textiel. Pas in de jaren zeventig kwam er aandacht voor de nadelige effecten op de beken en in de jaren tachtig is een herstelprogramma gestart. De grondsanering is de laatste fase van dit herstelprogramma. Het milieuvriendelijk en energiezuinig werken blijft overigens een speerpunt van onze wasserij. Nieuwe technieken en middelen zijn in ontwikkeling en krijgen onze volle aandacht.”

 • Eper Wasserij, persoonlijk en flexibel

  “Wanneer wij Eper Stoom- en Wasserij (ESW) onverwachts bellen voor een extra lading was staan zij altijd voor ons klaar. Ook als dat aan het einde van de dag is, wordt het linnengoed gewoon opgehaald.” Karin van der Kaaden van Camping De Wildhoeve uit Emst spreekt haar waardering uit voor de textielreiniger in Epe waarmee zij al zo’n vier jaar samenwerkt.

  Beddengoed en tafellinnen via de wasserij

  “Via ESW hebben we beddengoed met een satijnachtige uitstraling voor onze huuraccommodaties aangeschaft en is onze Brasserie voorzien van luxe tafellinnen. Om deze uitstraling te behouden, laten wij deze ook reinigen bij ESW. Bij de samenwerking is het contact met medewerkers altijd zeer prettig en correct. Met name in de zomerperiode zijn wij op onze camping erg druk en hebben we te maken met grote pieken. De drukte neemt nog eens extra toe bij warm weer. Wanneer we dan onverwachts met een partij linnengoed om te reinigen op de proppen komen, realiseren wij ons dat de mensen van de wasserij zich hiervoor in het zweet moeten werken. Reden voor ons om de wasserijmedewerkers deze zomer te verrassen met een taart. Wij vinden het belangrijk om mensen te laten weten dat wij waardering voor ze hebben”, zo legt Karin uit.

   

   

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  wasserij “Eper Stoom- en Wasserij (ESW) is één van de weinige textielreinigers in Nederland met een Keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat zie je terug in de manier van werken en de aandacht voor het milieu. Nog een reden om voor ESW te kiezen, want ook op onze camping is MVO een belangrijk speerpunt in ons beleid. De Wildhoeve ligt midden in de natuur op de Veluwe en dan is het niet meer dan logisch dat je zorgvuldig met je omgeving omgaat. Wij streven ernaar om de Wildhoeve zoveel mogelijk in zijn natuurlijke omgeving op te laten gaan. Daarbij willen wij een zo klein mogelijke footprint achterlaten. Wij kiezen daarom bewust voor leveranciers die hier, net als ons, actief beleid op voeren.”

  Camping De Wildhoeve in Emst

  Camping de Wildhoeve is een mooie kindvriendelijke camping met een binnen- en buitenbad. De Wildhoevegelegen aan de rand van de Koninklijke Houtvesterij het Loo in Emst. De camping is omringd door het wild en de natuur. Vanaf de camping wandel en fiets je direct de bossen in. Naast de ruime en rustiek gelegen kampeerplekken, beschikt De Wildhoeve over verschillende huuraccommodaties voor een fantastisch verblijf. Huur bijvoorbeeld een luxe safaritent of een sfeervol boshuisje. Camping de Wildhoeve is de perfecte plek om vakantie te vieren.

 • Nieuwe vrachtwagens voor wasgoed ESW

  Eper stoom – en Wasserij beschikt sinds kort over twee nieuwe vrachtwagens voor het transport van wasgoed. De wasserij levert, haalt, wast en brengt wasgoed voor bedrijven in onder meer de horeca, industrie en gezondheidszorg. Schoon en fris, met een groen randje. Niet alleen omdat voor het reinigen van uw wasgoed zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke methoden, maar ook omdat het wagenpark nu voldoet aan de hoogste milieu-eisen.

  Euro 6 wagenpark met een groen randje

  Onze nieuwe vrachtwagens hebben niet alleen qua uiterlijk een nieuwe frisse look gekregen, zij voldoen ook aan de Euro 6 norm. De nieuwe generatie Euro 6 vrachtwagens levert een forse bijdrage aan lage emissies en schonere lucht. Uit metingen van TNO blijkt dat Euro 6 vrachtauto’s in de praktijk tot 90 procent minder fijnstof en stokstofoxiden (NOx) uitstoten dan eerdere generaties vrachtauto’s. Door te voldoen aan de Euro 6 norm, kan Eper Stoom- en Wasserij ook het wasgoed in de zogeheten milieuzones van verschillende binnensteden geheel zelf verzorgen en inplannen.

   

   

  Meer volume en flexibiliteit bezorging wasgoed

  De vrachtwagens zijn niet alleen schoner, ook is het te vervoeren volume toegenomen. Door het grotere volume en het vervoer in eigen beheer, is Eper Stoom- en Wasserij zeer flexibel en kan zij eenvoudig aan de wensen van haar klanten voldoen. De was wordt opgehaald en op een vooraf afgesproken moment teruggebracht bij de klant. Geseald in stapeltjes op de rolcontainer of afgeleverd op verschillende locaties. Om vertragingen te voorkomen, plant Eper Stoom- en Wasserij de ritten voor het halen en brengen van wasgoed zoveel mogelijk buiten de spitstijden.

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen

  De aanschaf van de milieuvriendelijke vrachtwagens sluit goed aan bij de bedrijfsfilosofie van Eper Stoom- en Wasserij. “Als één van de weinige wasserijen beschikken wij over het keurmerk MVO en werken wij volgens de drie p’s: people, planet en profit. Wij kopen textiel in bij betrouwbare leveranciers, hergebruiken waswater en verwarmen het waswater op een energiezuinige manier. Bovendien denken wij actief mee over hoe het nog duurzamer kan. Want we willen maatschappelijk verantwoord zijn, maar ook blijven,” aldus wasserijdirecteur Bert Bagerman.